A mobiltelefonomnak is köszönhetem, hogy megtaláltam a székhelyszolgáltatást

Furcsa időszakban születtem, mondhatjuk, hogy két világ között. A születésemkor még nem voltak mobiltelefonok, ám, ahogy elértem nagyjából a kétéves kort, kezdtek egyre inkább elterjedtté válni. Eleinte kevés ember engedhette meg magának ezt a luxust, később viszont azt lehetett látni, hogy az utcán szépen lassan sok mindenki kezébe odakerült ez a készülék. Szerencsésnek gondolom magam, hogy a gyerekkoromban még nem volt mobiltelefon, és ez nem csak amolyan „bezzeg az én időmben” duma, hanem valóban így is gondolom. Nekem még egy sokkal egyszerűbb, biztonságosabb gyerekkorom volt a kortársaimmal és a korábban születettekkel együtt, mobiltelefonok és világháló nélkül. Emlékszem, én kiskamasz koromban kaptam meg a szüleimtől az első telefonomat. Persze ezt is csak azért, hogy ha baj van, tudjak valakit hívni. Mondjuk, így utólag visszagondolva elég vicces, hogy pont ezen célból vették nekem ezt a kis készüléket, azonban az iskolába tilos volt bevinni. Már pedig a gyerekek ott töltik a napjaik nagy részét, és igazából a legnagyobb veszélyek iskolából hazafele menet leselkednek rájuk. Ezt ma már humorosnak tartjuk, régen viszont talán kevesebb volt a veszély, úgy gondolom, hogy az egész világ naivabb volt. Igen, ez a jó szó rá, mert nem biztos, hogy kevesebb veszély volt a világban, szimplán jobban bíztunk a másik ember jóságában. Már csak azért is gondolom ezt, mert bébiszitterként keresem a kenyerem, és látom, hogy a szülők mennyivel jobban aggódnak a gyerekeikért, mint anno értünk a szüleink aggódtak. Persze van az a helyzet, amikor ez a félelem jogos, ám sokszor azt látom, hogy szinte már túlzó.

Persze nem ennyire elkeserítő a helyzet, mint ahogy beállíthattam az előbb. A technika és ezzel együtt a mobiltelefonok fejlődése egy csomó jó dolgot hozott magával. Áramlik a sok információ, és olyan szolgáltatásokat ismerhetünk meg az internet és az okostelefonok által, amikről korábban nem is hallhattunk. Ez velem is megtörtént, számomra teljesen új volt a székhelyszolgáltatás is. Mindezekre úgy találtam rá, hogy egy nap eldöntöttem, hogy elég a mindennapos mókuskerékből, megvalósítom az álmomat, és a saját lábamra állok, vállalkozó leszek. Éppen ezért, mint sok más modern ember, beírtam a Google keresőjébe, hogy cégalapítás budapest, hátha találok valami érdemlegeset. De még milyen érdemlegeset találtam! Az első néhány találat között ott volt a szekhelyszolgaltatas24.hu oldala. A webcím bevallom, nem mondott nekem sokat, de úgy voltam vele, hogy ne ítéljünk a borító alapján, úgyhogy rá is kattintottam. Rögtön rábukkantam egy érdekes cikkre, ami pont a cégalapításról szólt. Azt olvastam, hogy ma hazánkban meglehetősen könnyű céget alapítani, de ezt sokan nem tudják. Így aztán gondolva, hogy mennyi munka és pénz, inkább bele sem vágnak, és ígéretes vállalkozások tűnnek el a süllyesztőben örökre. Örültem, hogy ezt olvastam, mert bevallom, bennem is ez a kép élt a vállalkozásalapítással kapcsolatban.

Azt is lehet olvasni a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán, hogy első körben szükségünk lesz a cégalapításhoz egy ügyvédre, az ő tevékenysége elengedhetetlen. Illetve emellett még meg kell fizetni a létrehozási díjat, ami nagyjából 20 000 Ft. Korábban a cégalapítás során 100 000 Ft-ot kellett fizetni, viszont ez mára már megszűnt az egyszerűsített eljárásnak köszönhetően. Bevallom, ezért én nagyon hálás vagyok, hiszen ez egy kezdő kisvállalkozónak nagyon sok pénzt jelent. Maga a cégalapítás is sokkal gyorsabbá vált, mint korábban, hiszen a régebbi egy-két hét helyett ez lerövidült csupán néhány napra. Ez nem csak a cégalapítás budapest területére, hanem Magyarország bármely másik településére is vonatkozik. Ennek az egyszerűsített eljárásnak további előnye az is, hogy meghatározott irtmintákkal dolgozunk, így nem kell külön csinálni társasági szerződést, és a jogi folyamatok is leegyszerűsödnek. Nos, ez szerintem a legtöbb ember számára nagyon jó hír. Hiszen nem csak az ismertségi körömben, hanem sokan mások is irtóznak a bürokrácia útvesztőitől, és ez a cégalapítási lehetőség egy csomó időt és energiát megspórol szerintem mindenkinek.

Miután eleget megtudtam magáról a cégalapításról, ugyanis természetesen ezeken kívül lehet még egy csomó más hasznos dolgot is olvasni a weboldalon, szerettem volna többet megtudni arról, hogy kik is a szekhelyszolgaltatas24.hu. Azt találtam, hogy ők egy olyan cég, akik a vállalatoknak, ami a nevükben is benne van, székhelyszolgáltatást nyújtanak. Hogy ez mit is jelent? Egy csomó előnye van, ha ezt a szolgáltatást igénybe vesszük. Az életünk jelentősen egyszerűsödni fog, például nem kell saját irodát, adminisztrációt fenntartanunk, hiszen a cégünk székhelye ott lesz, ahol mi szeretnénk. Na jó, nem annyira kötetlen a választási lehetőség, ugyanis a szekhelyszolgaltatas24.hu-nak Budapesten és Újlengyelen van székhelyszolgáltatása. Budapestet értettem, és logikusnak is gondoltam, de Újlengyelt nem igazán tudtam hova tenni, főleg, hogy korábban még nem is hallottam róla. Ez meglepő, még pedig annak fényében, hogy Újlengyel hazánkban egy olyan település, ahol nem kell a vállalatoknak iparűzési adót fizetniük. Megdöbbenve olvastam, hogy van manapság még ilyen hely, hiszen egy csomó embertől hallgatom rendszeresen a panaszáradatot, hogy a cégük székhelyén milyen magas az iparűzési adó, amit be kell fizetniük. Nem csoda, hogy ez a lehetőség nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Éppen ez okból számos nagy cég választotta már Újlengyelt székhelyül, mint például a Morgan Stanley vagy a CIB Bank. Ha nekik megfelelt ez a település, akkor ugyan nekem miért ne lenne jó?

Természetesen az is egy nyomós érv, hogy nincs iparűzési adó Újlengyelen, de úgy általánosságban is jobban járunk, ha igénybe vesszük a székhelyszolgáltatást. Például olyanokra is odafigyelnek helyettünk, aminek elmulasztása komoly következményeket vonhatna egyébként maga után. Például, ha egy fontos küldeményt nem veszünk át, akkor elég rövid időn belül törölhetik a cégünket a cégnyilvántartásból, minket pedig bizonyos időre eltilthatnak a cégvezetéstől. Mindjárt nem is hangzik ez az egész olyan viccesen. Viszont, ha a szekhelyszolgaltatas24.hu gondjaira bízzuk magunkat, akkor nem kell félnünk attól, hogy esetleg a küldeményünk nem jut el hozzánk. Ugyanis a cég munkatársai átveszik nekünk, gondosan iktatják és szkennelik azt, valamint eljuttatják nekünk online és postai úton is. Így aztán biztosan nem fog sehol elkavarodni az úton. Számomra például az is banálisnak tűnt, hogy milyen komolyan veszik azt, hogy a cégtábla látszódjon a közterületről rendesen. Az ember nem is gondolná, hogy ez olyan fontos dolog, pedig a hatóságok komolyan veszik. Látva, hogy az ember mennyi mindenen el tud csúszni cégalapításkor, szerintem igazán nem sok az a díj, amit a szolgáltatásért cserébe kell félévente fizetni. Legalább is nekem a lelki békém biztosan megér ennyit, hiszen tudom magamról, hogy mennyire szorongó vagyok. Így hát eldöntöttem, hogy a szekhelyszolgaltatas24.hu által a cégalapítás budapest frekventált helyén nekem való lesz.