Frissen szerzett jogsim mellé fontos infókra tettem szert egy telefon szaküzletben

Egy mobiltelefon szaküzletben várakoztam éppen, amikor a mellettem álló -szintén várakozó ügyfél- egy hívást bonyolított le a mobilján, amelynek során ablakmosó folyadék feltöltésével kapcsolatban adott instrukciókat. Mikor letette a telefont, nevetve, hangosan megállapította, hogy autószerelő non- stop elérhető, mert ahogy kiteszi a lábát a műhelyből, a barátok és családtagok járművei kapcsán jönnek a kérdések, kérések. Ezen mindannyian nevettünk, vele együtt, majd hozzátette, hogy ha van valakinek autókkal kapcsolatos kérdése, bátran tegye fel a számára.

Én meg is ragadtam ezt a mókás és nem mindennapi alkalmat, és megkérdeztem, ismer-e esetleg olyan szolgáltatót, aki garantáltan minőségi személygépjármű olajokat forgalmaz korrekt áron. Friss jogsis vagyok, és autót is most vásároltam magamnak, rengeteg bennem a megválaszolatlan kérdés. Az úriember nagyon kedvesen kisegített, és egy cetlire felírta a következőt: Castrol | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból, illetve felhívta rá a figyelmem, hogy kizárólag az autóm típusának megfelelő olajat válasszak.

Amint hazaértem, ellátogattam a megadott weboldalra. Vásárlás előtt gondoltam körbenézek egy kicsit; mindig szeretem szemügyre venni a különböző online felületeket, hiszen annak felépítése nagyon sokat elárul az adott cégről. Már rögtön az elején meglepetés ért. Egy figyelemfelkeltő szövegre lettem figyelmes az oldalon belül, mely szerint az aznapi rendelésem mellé 10 000 forintot tesznek onlinePénztárcámba. Vajon mit is jelent ez pontosan?

Rákattintottam az ajánlatra, és egy felugró ablak megadta a választ. Ebben az olvasható, hogy az onlinePénztárca egy ingyenes virtuális pénztárca, melynek segítségél egyszerre nem kevesebb, mint 280 webáruházban lehet törzsvásárló valaki. Amint vásárolok -jelen esetben motorolajat- azonnal ajándékba kapok 10000 forintot, amely bele is kerül ebbe az online tárcába. Ennek segítségével a következő vásárlásom során, mely eléri a 10 000 forintot, 500 forintot spórolhatok minden onlinePénztárcabarát webshopban.

Ez igazán jó hírnek bizonyult, szeretem, ha kedvező meglepetésekkel indulnak a dolgok. Egy másik pozitívum is feltűnt, méghozzá, hogy személyesen felkereshető üzletekkel is rendelkeznek, és az ezekhez vezető térképes útvonal egy kattintással elérhető a weblapjukon keresztül. Ez nagyon figyelmes és vásárlóbarát gesztus, és nem is sikerül túl gyakran ilyesmivel találkoznom. Szinte minden esetben plusz internetes manőverezést igényel a helyszín pontos felkutatása.

Hozzá is láttam, hogy megkeressem az autóm számára ideális anyagot. A ,,személyautó motorolaj ” menüpont alatt a motorolajak márka, viszkozitás, specifikációk és gyártói jóváhagyások szerint történnek besorolásra, így határozottan komplex szempontok alapján nyílik lehetőségünk keresni. Amennyiben nem tudnánk, hogy milyen olaj kompatibilis pontosan az autónkhoz, úgy egy linkre kattintva segítséget kaphatunk. Mint azt említik, az autónk manapság az egyik legkomplexebb használati tárgy, ezért különösen fontos, hogy a gépgyártó által megadott motorolajat válasszuk. Ezzel elkerülhetjük a nem megfelelő motorolaj használatából fakadó esetleges meghibásodásokat. Ezt az információt ma már volt szerencsém hallani, mindenképpen igyekeztem bevésni az észben tartandó szempontok sorába.

Konkrét motorolaj keresése esetén csupán be kell írnunk a weboldal felső részén a keresősávba annak nevét, és a felugró lehetőségek közül kiválaszthatjuk a számunkra ideális kiszerelést. Választhatjuk az oldal bal oldalán a menüsor által felkínált keresést is, ebben az esetben lépésről lépésre, a legördülő menü segítségével jutunk el a kívánt termékhez. Amennyiben ismerjük, hogy milyen paraméterekkel szükséges rendelkeznie a motorolajnak, viszont a konkrét típust nem tudjuk, akkor specifikáció alapján is van alkalmunk keresni. A ,,Gépgyártói Jóváhagyás Szerint” elnevezésű menüpont megmutatja a lehetséges specifikációkat.

Végül elérkeztem a rám vonatkozó részhez. Ez azokra a személyekre érvényes, akik egyáltalán nem tudják, hogy milyen motorolaj kellene a személyautójukba. Ennek meghatározásához szükséges elővenni autónk gépkönyvét, melynek végén megtaláljuk a kenőanyagokra vonatkozó instrukciókat. Ennek tudatában már könnyedén találunk a specifikációnak megfelelő motorolajat.

Így is tettem, és a keresés eredménye megmutatta számomra a megfelelő terméket. Rápillantottam a reggel kapott kis cetlire, amin az állt: Castrol | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból. Ez a márka ugyanaz volt, mint mit a weboldal ajánlott. Ez szuper- gondoltam, akkor tényleg egy remek szakemberrel volt alkalmam találkozni, ha kapásból tudta, hogy milyen típusra van szükségem. Ennél több megerősítésre már nem is volt szükségem.

Az oldal böngészése során feltűnt, hogy mennyire sokrétű a termékválaszték. Nem csupán személyautókhoz szükséges motorolajakat találhatunk itt. A szűrők, adalékok, fékfolyadékok, fertőtlenítő folyadékok csupán egy töredéke a náluk fellelhető kenőanyagok termékpalettájának.

Amennyiben kerékpárunkat szeretnénk karbantartani, úgy szintén érdemes ellátogatnunk az Olajwebshop.hu felületére, ahol kenőanyagra lelhetünk megbízható forrásból. Amennyiben keresésünk célja valamilyen autó -vagy motoralkatrész, mint például egy izzógyertya vagy egy féklapát, úgy szintén a lehető legmegfelelőbb helyen járunk. A motorkerékpárt és vízijárművet üzemeltetők is fellelhetik a számukra opcionális termékeket. Ugyanígy a haszongépjármű és mezőgazdasági járművek terén is zavarba ejtően színes a felhozatal.

Azok a vásárlók, akik segítségre szorulnak, mert nincsenek megfelelő ismereteik arra vonatkozóan, hogy az alkatrészek terén milyen típusra is van szükségük egészen pontosan, teljes körű segítséget kaphatnak, csupán a weboldalon megadott telefonszámot szükséges felkeresni, vagy egy e-mailt érdemes írni a feltüntetett címre.

Jómagam éltem az oldalra történő beregisztrálás lehetőségével, ahol elfogadtam a feliratkozást a webáruház hírlevelére. Így minden esetben értesülhetek az aktuális ajánlatokról és kedvezményekről. Érdemes megragadni az ilyen lehetőségeket, pláne ha az ember útjába egy olyan szolgáltató kerül, amely ennyire erősen képviseli magát a vásárlóbarát attitűdben.

Kiválasztottam a számomra ideális motorolaj kiszerelést. Találtam még néhány szimpatikus terméket, melyeket szintén elhelyeztem a kosaramban. Egy biológiailag lebomló autóillatosító és egy fantasztikus, narancs illatú autósampon mellett még kézfertőtlenítőt is vásároltam magamnak egy literes kiszerelésben., mely bőrkímélő és hidratáló anyagokat tartalmaz. Szimpatikus, hogy még erre is figyelnek, hiszen logikus, hogy az autószerelés és karbantartás során a kéz könnyedén koszossá válhat és kiszáradhat a folyamat során használatos anyagoknak köszönhetően. A testvérem számára vásároltam egy fékfelület tisztítót, mert nagyon szereti a kerékpárját, és ez hasznos anyagnak tűnt a leírás alapján. Feloldja ugyanis a zsíros szennyeződéseket, javítja a fékhatást és csökkenti a korróziót. Mindenképpen ajánlani fogom számára is a weboldalt, mert biztos vagyok benne, hogy akad itt számára temérdek érdekes termék.

Szerencsére az egyik üzletük hihetetlenül közel esik a lakóhelyemhez, így kiválasztottam a személyes átvétel lehetőségét. Ebben az esetben kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség, ám ez számomra egyáltalán nem jelent problémát. Egy kedves kollégájuk értesített telefonon keresztül, amikor beérkezett a telephelyükre a rendelésem. Onnantól számítva öt munkanapom volt a megadott terméket átvenni. Pick Pack pontokon és utánvéttel is van lehetőségünk hozzájutni a megrendelt portékákhoz, ezekben az esetekben online fizetés is rendelkezésünkre áll.

Eljött a nap, megérkezett a leadott rendelés. Azonnal bementem hozzájuk, és kézhez is kaptam a terméket. Nagyon meg voltam elégedve, az üzletben is kirívóan kedves, professzionális közeg fogadott. Ilyen tapasztalatokkal még inkább magabiztosan vághatok bele a vezetésbe.